Berikelsen

Et ord som ofte blir brukt og som går igjen i de aller fleste kommentarfelt og forumer er ordet "berikelsen". For de som ikke er klar over hva som menes med dette ordet, så blir ofte våre nye landsmenn referert til som Norges nye berikelse. I utgangspunktet så er ordet berikelse et positivt ladet ord som betyr å berike samfunnet med noe godt, som for eksempel mangfold. Per definisjon er ordet berikelse beskrevet som økning av verdier og forbedringer.

Når man ser folk som refererer til norges nye "berikelse", så blir ordet som oftest brukt som noe helt annet enn et positivt ladet ord. Selv om ordet ikke direkte rammer de som det blir referert til så vet vi alle samme ordets underliggende mening i den sammenhengen det blir brukt i.

For de som ikke har fått med seg denne flyktningekrisen så kom historiens største flyktningstrøm til Europa nå i 2016. Nå vet jeg ikke hva det nøyaktige flyktningertallet er som norge tok imot, men jeg vet at UDI beregnet at det skulle komme ca 50.000 (hvis man ser bort ifra kvoteflyktningene) asylsøkere til norge. Som sagt så har jeg ingen oversikt over fordelingen, så korriger meg gjerne dersom jeg tar feil. Bare for å klarere ting slik at det ikke blir misforståelser så er en asylsøker og en flyktning to forskjellige ting. En asylsøker er i en prosess der han eller hun søker om beskyttelse (og derfor kan få innvilgelse eller avslag på dette), mens en flyktning allerede har fått innvilget beskyttelse og har fått opphold i Norge.

Jeg skjønner egentlig ikke hvorfor nordmenn har blitt så ekstremt nasjonalistiske. Det er mange fordeler med et multikulturelt samfunn. Det gir oss blandt annet et samfunn med flere språk, religioner og kulturer. Dette mangfoldet som norge har blitt begavet med er en berikelse for Norge, samtidig som det også stiller oss overfor nye utfordringer. Det er viktig at vi arbeider mot rasisme og for toleranse. En vellykket integreringspolitikk forutsetter at alle tar del i samfunnets plikter og regler, uansett hvor eller hva man kommer fra.

Som nevnt i forrige innlegg, så har fremmedfrykten her til lands økt noe drastisk de siste årene! Det som er skremmende å se er hvor allmen akseptert det er blitt å diskriminere muslimske kvinner og menn, både i offentligheten og i sosiale medier (tenker da på forum, Facebook, twitter o.l)

Hvorfor er det blitt slik at alle vi moderate muslimer blir hetset og spyttet på for ting vi ABSOLUTT ikke står innafor og støtter. Jeg tenker da på slike ting som terror og ekstremistiske påfunn. Hvordan kan man rettferdigjøre å hetse uskyldige mennesker med et så tynt grunnlag som at vi deler samme religion? En ting skal være sikkert. Islam er, har vært, og forblir slik som islam har vært siden religionen ble gitt til menneskeheten. Disse salafistiske ekstremistene har gått utenfor islams lære, lagd sine egne teorier og ideologier om hvordan verden skal være. Ja, det er mye av levemåten vi har til felles, men en ting er sikkert å det er det at islam oppfordrer INGEN til å drepe uskyldige mennesker, vantro eller ikke. Jeg har sett utallige sitater på facebook hvor folk limer inn vers fra koranen hvor det står "drep de vantro". Ja, det står i koranen, svart på hvitt. Men, hvis man skal begynne å praktisere alt som står der uten å besitte kunnskap om hvert enkelt vers.. ja, da ender man opp som ekstremister. Alle oppegående mennesker med sunn fornuft som søker etter meningen med livet søker også etter fakta. Religion handler om å tro, men også om å oppsøke og LÆRE seg det man tror på. Med dette tenker jeg på historie, fakta og ikke minst vitenskap! Dette innlegget handler ikke om å misjonere, men å oppfordre folk til å faktisk sjekke opp i fakta før man uttaler seg om hva islam er, lærer eller hva islam handler om.

Dere som mener at islam ikke hat noe som helst å gjøre i norge (eller forsåvidt andre ikke islamske land) Skal man da trampe på alt som heter for religionsfrihet? Og ytringsfrihet for den saks skyld, bare for å tilfredstille fremmedfientlige, ekstremistiske mennesker som setter sitt liv høyere enn andres? Det er ikke islam som ødelegger det vestlige samfunnet, det er menneskene. De som mener noe annet er rimelig trangsynt å feige. Vil også poengtere at det er stor forskjell på islamske land og islamske stater, for dere som åpenlyst bruker disse argumentene uten å faktisk vite hva dere prater om. Så til dere som flittig bruker ordet "berikelse", tenk over hva dere egentlig refererer til når dere skriver det.

2 kommentarer

Torunn

17.06.2017 kl.11:54

Du skriver veldig, VELDIG bra!

Har sjøl hørt folk si "berikelse" på en spydig, sarkastisk og à là hatefull måte.

Sånt er da ikke til... 'berikelse' for noen (annet enn for den som sier det - der og da, og i øyeblikket).

Nei, islam har INGEN VERDENS TING med bl.a. terror og krig å gjøre... like lite som kristendommen, katolisismen, buddhismen og what eva' har det!!

Ønsker deg en fin lørdag :)

khimar

17.06.2017 kl.16:09

Torunn: tusen takk for det, veldig hyggelig å høre! Er mye ord som blir brukt (missbrukt), uten at de egentlig tenker over hva det egentlig betyr. Takker så meget, ha fortsatt en fin lørdag du også :-)

Skriv en ny kommentar

khimar

khimar

24, Bergen

Heisann! Mitt alias er Khimar. Jeg er en kvinnlig konvertitt som liker å uttrykke meg selv gjennom å skrive. Jeg kommer til å bruke denne bloggen til å ta opp ulike samfunnsrelaterte skaker som engasjerer meg.

Kategorier

Arkiv

hits